Brand Management

1. _________ is a mode of direct marketing owes to well structured communications in the form of catalogs.

  1. Telemarketing
  2. Sales promotion
  3. Advertising
  4. Publicity

Correct answer: (A)
Telemarketing

2. _________ is ether the head of marketing department or a major brand and is responsible for the brand strategy and its implementation, important for complete performance of the brand.

  1. Chief Branding Officer
  2. Chief Executive officer
  3. President of company
  4. Director of Company

Correct answer: (A)
Chief Branding Officer

3. _________ lets you to have a clear picture of the number of customers or usage of your brand in comparison with competition.

  1. Market share
  2. Brand share
  3. Product share
  4. Customer share

Correct answer: (A)
Market share

4. _________ lets you to have your loyal customer's lifetime worth in terms of your brand's purchasing.

  1. Lifetime value of a customer
  2. Lifetime value of a brand
  3. Lifetime value of a company
  4. Lifetime value of a market

Correct answer: (A)
Lifetime value of a customer

5. _________ of ad means how many times you should expose your target customers to your message.

  1. Frequency
  2. Copy
  3. Copy strategy
  4. Media

Correct answer: (A)
Frequency

6. _________ provides a good quality of service because of a direct interface with the customers, but it is expensive.

  1. Direct sales
  2. Telemarketing
  3. E-marketing
  4. All of the given options

Correct answer: (D)
All of the given options

7. _________ shows how consistent customers are in buying your brand, how long they have been buying and how long they may buy?

  1. Customer loyalty
  2. Brand loyalty
  3. Product loyalty
  4. Company loyalty

Correct answer: (A)
Customer loyalty

8. _________ works best under the circumstances of high differentiation that gives you a sustainable advantage in a quality conscious market.

  1. Value-in-use Pricing:
  2. Skim Pricing
  3. Segment pricing
  4. Strategic account pricing

Correct answer: (B)
Skim Pricing

9. A brand based organization provides which of the following benefits?

  1. Clarity of role
  2. Commitment to brand growth
  3. A collective responsibility
  4. All of the given options

Correct answer: (D)
All of the given options

10. Advertising is part of sales promotion by creating awareness and comprehension that form a level of _________.

  1. Customer pull
  2. Customer push
  3. Customer loyal
  4. Customer image

Correct answer: (A)
Customer pull

Page 1 of 26