Business Communication

1. Communication is a ______________

  1. one way process.
  2. two way process.
  3. three way process.
  4. four way process.
Correct answer: (B)
two way process.

2. Communication saves time in

  1. internal communication.
  2. interview.
  3. oral communication.
  4. schedule.
Correct answer: (C)
oral communication.

3. Realizing the potential of the self is part of the

  1. communication development.
  2. language development.
  3. skill development.
  4. personality development.
Correct answer: (D)
personality development.

4. The term communis derived from ______________ word.

  1. Greek.
  2. Latin.
  3. Chinese.
  4. English.
Correct answer: (B)
Latin.

5. Posters fall under ______________ communication.

  1. oral.
  2. visual.
  3. written.
  4. spoken.
Correct answer: (B)
visual.

6. On the ______________ it is possible to get immediate feedback

  1. letter.
  2. telephone.
  3. e-mail.
  4. fax.
Correct answer: (B)
telephone.

7. A group discussion of a real life situation with in a training environment is ______________

  1. discussion.
  2. listening.
  3. case study method.
  4. all of the above.
Correct answer: (A)
discussion.

8. The information the receiver gets is called ______________

  1. message.
  2. output.
  3. input.
  4. source.
Correct answer: (A)
message.

9. Communication is the ______________ of business.

  1. Backbone.
  2. life blood.
  3. nervous system.
  4. both (1) & (2).
Correct answer: (A)
Backbone.

10. ______________ are welcome, for it is not obligatory to accept them.

  1. suggestion.
  2. order.
  3. courtesy.
  4. complaint.
Correct answer: (A)
suggestion.
Page 1 of 53