111. Which of the following strategies is usually followed by B2C companies with respect to promotion strategy?
Push strategy
Pull strategy
Blocking strategy
Integrated strategy
Correct answer: (B) Pull strategy
112. The first step in developing an advertising program should be to:
Set advertising objectives.
Set the advertising budget.
Evaluate advertising campaigns.
Develop advertising strategy.
Correct answer: (A) Set advertising objectives.
113. Keeping consumers thinking about the product is the objective for which type of advertising ?
Informative advertising.
Psychological advertising.
Reminder advertising.
Persuasive advertising.
Correct answer: (C) Reminder advertising.
114. An ad to persuade customers to buy a Product is known as ______________
Persuasive ad
Informative ad
Replacement ad
Reminder ad
Correct answer: (A) Persuasive ad
115. ______________ appeal relates to psychological need of a person
Emotional
Personal
Social
Relational
Correct answer: (A) Emotional
116. Exposure of an ad to sample jury of prospective buyers is
Consumer jury method
Sales area tests
Questionnaire method
Focus group sessions
Correct answer: (A) Consumer jury method
117. Communication activities which provide incentives to customer is known as
Sales promotion
Advertising
Personal selling
Publicity
Correct answer: (A) Sales promotion
118. The central theme of media planning is ______________
Message dissemination
Appeal
Media scheduling
Media selection
Correct answer: (A) Message dissemination
119. The message designed to motivate customers to purchase is known as
Advertisement
Appeal
Motivation ad
Publicity
Correct answer: (B) Appeal
120. Which tool of the promotional mix is defined as any paid form of nonpersonal presentation and promotion of ideas, goods, or services by an identified sponsor?