Advertising and Sales Promotion

81. Which of the following promotional forms is often described as being too impersonal and only a one-way communication form?

  1. Advertising
  2. Personal selling
  3. Public relations
  4. Sales promotion
Correct answer: (A)
Advertising

82. The promotional tool that marketers tend to underuse or use only as an afterthought Is best described as being which of the following?

  1. Advertising
  2. Personal selling
  3. Public relations
  4. Sales promotion
Correct answer: (C)
Public relations

83. A specific communication task to be accomplished with a specific target audience During a specific period of time is called an:

  1. Advertising campaign.
  2. Advertising objective.
  3. Advertising criterion.
  4. Advertising evaluation.
Correct answer: (B)
Advertising objective.

84. After determining its advertising objectives, a company next sets its ______________ for each product.

  1. Advertising strategy
  2. Advertising budget
  3. Advertising goals
  4. Advertising format
Correct answer: (B)
Advertising budget

85. The sense of attraction created by an ad is known as ______________

  1. Attraction
  2. Appeal
  3. Entertainment
  4. Ad copy
Correct answer: (B)
Appeal

86. ______________ fill the communication gap between manufactures and consumers

  1. Advertising media
  2. Information
  3. Message
  4. Advertiser
Correct answer: (A)
Advertising media

87. If a company gives false message to the customers, it is known as______________

  1. Deception
  2. Subliminal ads
  3. Obscene ads
  4. Cheating
Correct answer: (A)
Deception

88. The inner urge that prompts a person to buy a product is known as

  1. Buying motive
  2. Inspiration
  3. Influence
  4. Desire
Correct answer: (A)
Buying motive

89. Ads which are below the entry of conscious mind is known as ______________

  1. Deceptive
  2. Free
  3. Subliminal ads
  4. Local
Correct answer: (C)
Subliminal ads

90. Which tool of the promotional mix consists of short-term incentives to encourage the purchase or sale of a product or service?

  1. advertising
  2. public relations
  3. direct marketing
  4. sales promotion
Correct answer: (D)
sales promotion
Page 9 of 68