Brand Management

141. Factors affecting the choice of distribution channel include

  1. Customer value
  2. Sales revenues
  3. Both of the given options
  4. None of the given options

Correct answer: (C)
Both of the given options

142. Whichever positioning you may like to choose, it has to stem from which one of the following point of view so that they can own it?

  1. Customers
  2. Competitors
  3. General Managers
  4. Brand owners

Correct answer: (A)
Customers

143. Features and attributes of brands translate into benefits and _________ are also fulfilled along with these benefits.

  1. Customer values
  2. Brand values
  3. Organizational goals
  4. Brand associations

Correct answer: (A)
Customer values

144. Which one of the following is the best example of implicit promise?

  1. Personal computer
  2. Furniture
  3. Green tea
  4. Crockery

Correct answer: (C)
Green tea

145. For communication to be effective it should be:

  1. Repetitive
  2. Reinforcing
  3. Both of the given options
  4. None of the given options

Correct answer: (C)
Both of the given options

146. Good _________ offers various benefits to the brand and the company.

  1. Communication
  2. Variety
  3. Positioning
  4. Placement

Correct answer: (C)
Positioning

147. Gross impressions means

  1. The percentage of the target audience exposed to a message
  2. All possible exposures to a given medium at a given time
  3. Both a and b above
  4. The standard for a communication message to have an impact on the consumer

Correct answer: (B)
All possible exposures to a given medium at a given time

148. he controllable variables a company puts together to satisfy a target group is called the _________.

  1. Marketing strategy
  2. Marketing mix
  3. Strategic planning
  4. Marketingconcept

Correct answer: (B)
Marketing mix

149. Holistic marketers achieve profitable growth by expanding customer share, _________, and capturing customer lifetime value.

  1. undermining competitive competencies
  2. building customer loyalty
  3. milking the market for product desires
  4. renewing a customer base

Correct answer: (B)
building customer loyalty

150. If the brand positioning is conceptualized and executed well, it can be used by the company in various _________ activities.

  1. Marketing
  2. Commercial
  3. Social
  4. Promotion

Correct answer: (A)
Marketing

Page 15 of 26