Business Environment

41. Business comprises all ______________ seeking activities and enterprises that provides goods and services necessary to an economic system.

  1. Profit.
  2. Loss.
  3. Production.
  4. None of these.
Correct answer: (A)
Profit.

42. ______________ are the directives to the various government and non government agencies and are fundamental in the governance of the country.

  1. State policies.
  2. Fundamental rights.
  3. Directive principles.
  4. Fundamental Rules.
Correct answer: (C)
Directive principles.

43. The main objective of society and business is ______________.

  1. economic and social objective.
  2. cultural objective.
  3. technological objective.
  4. non objective.
Correct answer: (A)
economic and social objective.

44. Developments banks are otherwise called as______________.

  1. LIC.
  2. UTI.
  3. DFI.
  4. Barter.
Correct answer: (C)
DFI.

45. Self fulfillment and immediate gratification _______________ cultural values.

  1. decreases.
  2. rises.
  3. diminishes.
  4. slow down.
Correct answer: (B)
rises.

46. _______________ change is a potent form for the reconfiguration of industrial boundaries.

  1. Technological.
  2. Economical.
  3. Organizational.
  4. Environmental.
Correct answer: (A)
Technological.

47. ____________________________ state can have an elected or hereditary head.

  1. Democratic.
  2. Autocratic.
  3. Socialized.
  4. None of the above.
Correct answer: (A)
Democratic.

48. Business environments is encompassed as the climate or set of condition, Economics, social (or) institutional in which business _______________ are conducted.

  1. operations.
  2. customs.
  3. rituals.
  4. meetings.
Correct answer: (A)
operations.

49. Todays business is not characterized by ____________________________.

  1. diversification.
  2. loss.
  3. fight.
  4. conflict.
Correct answer: (A)
diversification.

50. Competition is beneficial to the competing firms besides benefiting the ______________.

  1. producers.
  2. intermediaries.
  3. finances.
  4. consumers.
Correct answer: (D)
consumers.
Page 5 of 39