Business Law

21. A agreed to sell 100 shares to B at Rs. 75 per share delivery to be given on the 1st march, B refused to accept delivery on 1st march as price had gone down to Rs. 60 per share. Subsequently A sold these shares at Rs.92 per share

  1. A cannot recover any damages from B
  2. A will have to restore to BRs. 1700 i.e. the profit he made
  3. A caan recover dameges to be determined by the President of the stock exchange.
Correct answer: (C)
A caan recover dameges to be determined by the President of the stock exchange.

22. A finder of lost goods is a

  1. bailor
  2. Baile
  3. true owner
  4. thief
Correct answer: (B)
Baile

23. A guarantee obtained by a creditor by keeping silence as to material circumstances is

  1. valid
  2. voidable
  3. unenforceable
  4. invalid
Correct answer: (D)
invalid

24. If a price is not determined by the parties in a contract of sale , the buyer is bound to pay

  1. the price demanded by the seller,
  2. a reasonable price
  3. the price which the buyer thinks is reasonable
  4. the price to be determined by a third independent person.
Correct answer: (B)
a reasonable price

25. In case of breach of a warranty , the buyer can

  1. repudiate the contract
  2. claim damages only
  3. return the goods
  4. refuse to pay the price
  5. refuse to take delivery of the goods.
Correct answer: (B)
claim damages only

26. Law of contract is

  1. not the whole of agreements nor is it the whole law of obligations
  2. the whole law of agreements
  3. the whole law of obligations
  4. none of the above.
Correct answer: (A)
not the whole of agreements nor is it the whole law of obligations

27. A specific offer can be accepted by

  1. any person
  2. any friend of offerer
  3. the person to whom it is made
  4. any friend of offeree.
Correct answer: (C)
the person to whom it is made

28. Consideration

  1. must be adequate to the promise made,
  2. need not be adequate to the promise made
  3. must be of reasonable value
  4. must be of more value than the value of promise made.
Correct answer: (B)
need not be adequate to the promise made

29. A promise to subscribe to a charity. The promise is a

  1. valid contract,
  2. voidable contract,
  3. void agreement
  4. void contract.
Correct answer: (C)
void agreement

30. A contract by an idot is

  1. voidable
  2. enforceable
  3. invalid
  4. void ab inito
Correct answer: (D)
void ab inito
Page 3 of 42