Business Law

61. The3unlawful detention of any property of a person to obtain his consent to a contract amounts to

  1. misrepresentation
  2. fraud
  3. undue influence
  4. coercion.
Correct answer: (D)
coercion.

62. A person is usually of sound mind , but occasionally of sound mind

  1. he may enter in to a contract when he is of sound mind,
  2. he may not make a contract even when he is of sound mind
  3. he cannot enter into a contract at all.
  4. None of the above.
Correct answer: (A)
he may enter in to a contract when he is of sound mind,

63. An offer is made to Mani in crowd It

  1. can be accepted by him alone,
  2. may be accepted by any person who hears it.
  3. may be accepted by his brother
  4. may be accepted by his friends.
Correct answer: (A)
can be accepted by him alone,

64. A person who is not party t a contract

  1. cannot sue,
  2. can sue,
  3. can sue only in well recognized cases
  4. none of these.
Correct answer: (C)
can sue only in well recognized cases

65. The contractual capacity of a company is regulated by

  1. its memorandum of association and the provisions of the companies act, 1956
  2. the terms of contract enteredinto with a third party
  3. its articles of association
  4. its prospectus.
Correct answer: (A)
its memorandum of association and the provisions of the companies act, 1956

66. Merely because a contract was caused by one of the parties to it being under a mistake as to a matter of fact , it isnot

  1. voidable
  2. void
  3. affected at all
  4. none of the above.
Correct answer: (A)
voidable

67. A wagering agreement is.

  1. forbidden by law,
  2. immoral,
  3. opposed to public policy
  4. none of the above.
Correct answer: (A)
forbidden by law,

68. Where the debtor does not expressly intimate or where the circumstances attending on a payment do not indicateany intention , the creditor

  1. may apply it to any lawful debt due
  2. May apply it even to a time barred debt.
Correct answer: (A)
may apply it to any lawful debt due

69. A undertakes to paint a picture of B. He dies before he paints the picture. The contract

  1. is discharged by death
  2. becomes voidable
  3. becomes voidable at the option of the legal representatives of A.
  4. will have to be performed by the legal representatives of A.
Correct answer: (A)
is discharged by death

70. A quasi contract

  1. is a contract
  2. as an agreement
  3. creates only legal obligation
  4. is none of these
Correct answer: (C)
creates only legal obligation
Page 7 of 42