Business Law

81. an agreement the meaning of which is not certain, is

  1. void
  2. voidable
  3. valid
  4. illegal
Correct answer: (D)
illegal

82. Owing to a strike in the factory of A, he is not able to supply the goods to B as per the terms of the agreement > The agreement in such a case

  1. is discharged
  2. is not discharged
  3. becomes void
  4. is voidable at the option of A.
Correct answer: (B)
is not discharged

83. when an agreement is discovered to be void ,any person who has received any advantage under such agreement

  1. is bound to restore it
  2. is not bound to restore it
  3. is not bound to return it.
  4. may retain it
  5. none of these
Correct answer: (A)
is bound to restore it

84. A contract of indemnity is a

  1. a contingent contract
  2. wagering contract
  3. quasi contract
  4. void contract
Correct answer: (A)
a contingent contract

85. The term property as used in the sale of goods act 1930 means

  1. possession
  2. ownership
  3. ownership and possession both
  4. the subject matter of contract of sale.
Correct answer: (B)
ownership

86. In case of breach of a warranty , the buyer can

  1. claim damages only
  2. repudiate the contract
  3. cannot return the goods
  4. refuse to take delivery of the goods
Correct answer: (B)
repudiate the contract

87. Sale of goods for cash is an example of

  1. mutual and independent promises
  2. mutual and dependent promises
  3. mutual and concurrent promises
  4. conditional and dependent promises,.
Correct answer: (C)
mutual and concurrent promises

88. Where there are co-sureties ,a release by the creditor of one of them

  1. discharges the other co-sureties
  2. does not discharge the other co-sureties
  3. makes all the co-suretiesimmediately liable
  4. makes the contract of guarantee void.
Correct answer: (B)
does not discharge the other co-sureties

89. The foundation of modern law of dameges was laid down in,

  1. Tinn v. Hoffman
  2. Taylor v. caldwell
  3. Hadley v. Baxendale
  4. Addis v. Gramophone
Correct answer: (C)
Hadley v. Baxendale

90. The case of Hadley v. Baxendale (1854) deals with

  1. anticipatory breach of contract.
  2. quantum of damages
  3. supervening impossibility
  4. quasi contract.
Correct answer: (B)
quantum of damages
Page 9 of 42