Cost and Managerial Accounting

241. Re-ordering level = ______________ X Maximum re-order period

  1. Average re-order period
  2. Maximum usage
  3. Maximum consumption
  4. Normal usage
Correct answer: (C)
Maximum consumption

242. The requirements of a particular job are known as ______________

  1. Job description
  2. job specifications
  3. job evaluation
  4. both a & b
Correct answer: (A)
Job description

243. In time wage system, wages are paid according to the ______________

  1. Production
  2. time
  3. both a & b
  4. none of these
Correct answer: (B)
time

244. Under Merrick's multiple piece rate system, 110% of the ordinary piece rate is given to workers whose level of performance is between. of the standard output.

  1. 83% and 100%
  2. 100% and 120%
  3. 0% and 83%
  4. none of these
Correct answer: (A)
83% and 100%

245. Basis of apportionment of crèche expenses is ______________

  1. Number of employees
  2. number of female employees
  3. number of male employees
  4. both b&c
Correct answer: (B)
number of female employees

246. The per unit expense of the ______________ portion factory overhead varies with the volume of production while ______________ portion remains the same with volume.

  1. Fixed, variable
  2. variable, fixed
  3. variable, semi-variable
  4. none of these
Correct answer: (A)
Fixed, variable

247. Unsuccessful research expenditure should be ______________ cost accounts.

  1. Excluded from
  2. included in
  3. apportioned in
  4. none of these
Correct answer: (A)
Excluded from

248. Printers use ______________ costing.

  1. Process
  2. Batch
  3. job
  4. contract
Correct answer: (C)
job

249. The ______________ costing is applied when a quantity of similar and identical products are manufactured together as one Job.

  1. Job
  2. Batch
  3. operation
  4. output
Correct answer: (B)
Batch

250. The sum of value of work certified and uncertified appearing in the Contract Account is called ______________

  1. Work in Progress
  2. Work in Process
  3. Work Completed
  4. Work done.
Correct answer: (A)
Work in Progress
Page 25 of 62