Insurance and Risk Management

131. If impurity of data is the problem that RMIS is showing then provide ______________.

  1. clear and comprehensive specifications
  2. solid vendor account team
  3. reference checks, including on-site
  4. assessment in proper manner
Correct answer: (C)
reference checks, including on-site

132. The routine medical check up during a year is an example of ______________.

  1. Loss prevention
  2. Loss reduction
  3. Risk avoidance
  4. Retention
Correct answer: (A)
Loss prevention

133. Which of the statements is correct? a. The simplest way to deal with a risk to avoid it. b. This technique is always possible and practical.

  1. Statement A
  2. Statement B
  3. Both the statements
  4. Neither of the statements
Correct answer: (D)
Neither of the statements

134. Insurance is based on the principle of ______________.

  1. co-operation
  2. Democracy
  3. Equality
  4. welfare
Correct answer: (A)
co-operation

135. The person who agrees to compensate the loss arising from the risk is called the ______________.

  1. Insurer
  2. Assurer
  3. Underwriter
  4. All the above
Correct answer: (D)
All the above

136. Notice of abandonment is necessary in the case of ______________.

  1. Actual loss
  2. Constructive total loss
  3. Partial total loss
  4. Minimum loss
Correct answer: (B)
Constructive total loss

137. ______________ policy is which covers the risk during all situations.

  1. Floating
  2. Wagering
  3. Valued
  4. Mixed
Correct answer: (D)
Mixed

138. ________________ provides evidence of insurance to the policies and Registration Authorities under Motor Vehicle Act.

  1. Cover note
  2. Endorsements
  3. Certificate of insurance
  4. Policy form
Correct answer: (C)
Certificate of insurance

139. Which of the following steps in the risk management process helps in determining sum insured under policies?

  1. Risk identification
  2. Risk Retention
  3. Risk Evaluation
  4. Risk Transfer
Correct answer: (C)
Risk Evaluation

140. Insurance business is based on ______________.

  1. Parkinsons law
  2. Newtons law
  3. The theory of probability and law of large numbers
  4. Boyles law
Correct answer: (C)
The theory of probability and law of large numbers
Page 14 of 29