Insurance and Risk Management

31. Pure Risk was grouped ______________.

  1. Property Risk
  2. .Personal Risk
  3. Liability risk
  4. All the above
Correct answer: (D)
All the above

32. A bancassurance started in India was ______________.

  1. 2002
  2. 2003
  3. 2001
  4. 2000
Correct answer: (A)
2002

33. ______________ refers to distribution of insurance products through

  1. Bank
  2. Company
  3. Co-operatives
  4. Sole trader
Correct answer: (A)
Bank

34. Risk Management process includes ______________

  1. Risk Analysis
  2. Risk Control
  3. Risk Analysis and Control
  4. Risk Reduction
Correct answer: (C)
Risk Analysis and Control

35. The foundation for risk Management is provided by ______________

  1. Risk Control
  2. Risk Analysis
  3. Risk Identification
  4. Risk Retention
Correct answer: (C)
Risk Identification

36. Insurance is a risk management technique involving

  1. Risk Retention
  2. Risk Avoidance
  3. Loss Control
  4. Risk Transfer
Correct answer: (D)
Risk Transfer

37. Restoring a policy holder to his pre-loss financial position means ______________.

  1. Contribution
  2. Indemnity
  3. Goodwill
  4. LiquidAsset
Correct answer: (B)
Indemnity

38. ______________ are the risk management methods

  1. Insurance
  2. Hedging
  3. Derivatives
  4. All the above
Correct answer: (D)
All the above

39. The strategy pursued by the business firms to tackle risk by spreading into a number of business is ______________.

  1. Diversification
  2. Centralisation
  3. Risk Retention
  4. Financing
Correct answer: (A)
Diversification

40. A firm may seek to minimize marketing risks by undertaking ______________.

  1. Credit Facilities
  2. Training Salesmen
  3. Market Research
  4. Branch Expansion
Correct answer: (C)
Market Research
Page 4 of 29