Marketing is the term used to refer only to the sales function within a firm
Marketing managers usually don't get involved in production or distribution decisions
Marketing is an activity that considers only the needs of the organization, not the needs of society as a whole
Marketing is the activity, set of institutions, and processes for creating, communicating, delivering, and exchanging offerings that have value for customers, clients, partners, and society at large
Correct answer: (D) Marketing is the activity, set of institutions, and processes for creating, communicating, delivering, and exchanging offerings that have value for customers, clients, partners, and society at large
2. Which of the following is NOT an element of the marketing mix?
Distribution
Product
Target market
Pricing
Correct answer: (C) Target market
3. Marketing decision makers in a firm must constantly monitor competitors' activities-their products, prices, distribution, and promotional efforts-because
The competitors may be violating the law and can be reported to the authorities
The actions of competitors may threaten the monopoly position of the firm in its industry
The actions of competitors may create an oligopoly within an industry
New product offerings by a competitor with the resulting competitive variations may require adjustments to one or more components of the firm's marketing mix
Correct answer: (D) New product offerings by a competitor with the resulting competitive variations may require adjustments to one or more components of the firm's marketing mix
4. Political campaigns are generally examples of---
Cause marketing
Organization marketing
Event marketing
Person marketing
Correct answer: (D) Person marketing
5. ______________ is the collection and interpretation of information about forces, events, and relationships that may affect the organization.
Environmental scanning
Stakeholder analysis
Market sampling
Opportunity analysis
Correct answer: (A) Environmental scanning
6. Which of the following is typically NOT a result of recognizing the importance of ethnic groups by marketers?
Use of an undifferentiated one-size-fits-all marketing strategy
Different pricing strategies for different groups
Variations in product offerings to suit the wants of a particular group
Study of ethnic buying habits to isolate market segments
Correct answer: (A) Use of an undifferentiated one-size-fits-all marketing strategy
Tactical plans that must be implemented by the entire organization
Basis for any marketing strategy
Correct answer: (D) Basis for any marketing strategy
8. These objectives are often the most suitable when firms operate in a market dominated by a major competitor and where their financial resources are limited
Niche
Hold
Harvest
Divest
Correct answer: (A) Niche
9. When companies make marketing decisions by considering consumers' wants and the long-run interests of the company, consumer, and the general population, they are practicing which of the following principles?
Innovative marketing
Consumer-oriented marketing
Value marketing
Societal marketing
Correct answer: (D) Societal marketing
10. The use of price points for reference to different levels of quality for a company's related products is typical of which product-mix pricing strategy?