Marketing Management
    
            
                      
                 
            261. MILMA is an example of ______________type of shop
            
            - Multiple shop
- Departmental store
- Super bazzar
- None of these
Correct answer: (A)
Multiple shop
            
            262. If advertising give focus on a particular product or brand, it is known as
            
            - Product advertisement
- market advertisement
- Institutional advertisement
- None
Correct answer: (A)
Product advertisement
            
            263. When manufacturers, wholesalers and retailers jointly share the expenditure on advertising, it is called
            
            - Joint advertising
- Co-operative advertising
- Sponsored advertising
- None of these
Correct answer: (B)
Co-operative advertising
            
            
            264. ______________ is not a pre test to evaluate advertising effectiveness
            
            - Portfolio test
- Consumer Jury method
- Recognition test
- None of these
Correct answer: (C)
Recognition test
            
            265. ______________is not a dealer promotion scheme.
            
            - Free goods
- Trade allowance
- Coupons
- All of these
Correct answer: (C)
Coupons
            
            266. The Concept of USP was introduced by
            
            - Rosser Reeves
- Theodre Levitt
- NH Borden
- None of them
Correct answer: (A)
Rosser Reeves
            
            267. Any paid form of non –personal presentation of ideas, goods, or services by an identified sponsor is known as ______________
            
            - Advertisement
- Marketing
- selling
- None of these
Correct answer: (A)
Advertisement
            
            268. ______________- means placement of company product or products in the minds of target consumers relative to the competitive products.
            
            - Product positioning
- Product display
- Product expression
- None of these
Correct answer: (A)
Product positioning
            
            269. For rural marketing ______________ pricing is more suitable.
            
            - Penetration
- skimming
- going rate
- none of these
Correct answer: (A)
Penetration
            
            270. Moderate quality products are preferred by  ______________ consumers.
            
            - Urban
- Rural
- educated
- none of these
Correct answer: (B)
Rural