System Analysis and Design

511. The major objectives of control are

  1. guard against frauds in data entry/processing
  2. check clerical handling of data before it enters a computer
  3. to provide a method to trace the steps and find where error has occurred
  4. automatically correct errors in data entry/processing
  1. i, ii and iv
  2. i, ii, iii and iv
  3. i, ii and iii
  4. i and iii
Correct answer: (C)
i, ii and iii

512. At each check-point

  1. quantities such as control totals and proof figures are checked for correctness
  2. process state is stored in secondary storage
  3. a program halts for check by programmers
  4. a self-checking system is invoked by the analyst
  1. i and iv
  2. ii and iii
  3. i and ii
  4. i and iii
Correct answer: (C)
i and ii

513. In auditing with a computer

  1. auditing programs are designed and used to check a system
  2. the hardware of the computer is thoroughly checked for malfunctions
  3. system software is thoroughly checked to ensure error free operations
  4. auditors check system with a computer
Correct answer: (A)
auditing programs are designed and used to check a system

514. Parallel runs are used

  1. during regular operation of an information system
  2. when a system is initially implemented
  3. whenever errors are found in a computerized system
  4. whenever management insists
Correct answer: (B)
when a system is initially implemented

515. A firewall is used in a system connected to a wide area network to

  1. prevent spread of fire in the network
  2. prevent unauthorized access by hackers
  3. to scan for viruses in files
  4. to extinguish fire spreading via network cables
Correct answer: (B)
prevent unauthorized access by hackers

516. Organizational measures in control mean

  1. a set of well organized methods
  2. assignment of appropriate responsibilities to individuals in data processing in an organization
  3. proper organization of data
  4. creation of an organization for controlling system
Correct answer: (C)
proper organization of data

517. A check-point procedure

  1. checks program correctness at certain points
  2. divides a program into smaller parts
  3. breaks a programs into portions at the end of each of which a check point program is executed
  4. finds points in a program where it is convenient to check it
Correct answer: (C)
breaks a programs into portions at the end of each of which a check point program is executed

518. An audit trail is established in a system to

  1. detect errors in a system
  2. enable auditing of a system
  3. localize the source of an error in a system
  4. trail a program
Correct answer: (C)
localize the source of an error in a system

519. The scope of the system test includes

  1. both computerized and manual procedures
  2. only test of computer procedures
  3. computerized procedures, manual procedures, computer operations and controls
  4. mainly computerized procedures and operations controls
Correct answer: (C)
computerized procedures, manual procedures, computer operations and controls

520. A two-way check is used to

  1. check program correctness
  2. find data entry errors
  3. find multiplication errors
  4. find arithmetic error in processing
  1. i and ii
  2. ii and iii
  3. ii and iv
  4. i and iv
Correct answer: (C)
ii and iv
Page 52 of 61