31. Selecting target markets means using criteria such as cost of reach the segment and ______________:
Size and expected growth
Marketing investment
Density of population
Values of customers.
Correct answer: (A) Size and expected growth
32. When a company retains the product but reduces marketing support costs it is in what stage of the PLC
Decline
Maturity
Growth
Introduction
Correct answer: (A) Decline
33. Using Price as a measure of the quality of a product and setting price high is:
Prestige pricing
Pricing Lining
Pricing odd-even
Target pricing
Correct answer: (A) Prestige pricing
34. The main reasons a firm segments its markets are:
To refine sales forecasts and allow for more product differentiation.
To create more word-of-mouth in a market.
To focus advertising and monitor sales
To respond to different needs and wants in market and increases sales and profits
Correct answer: (C) To focus advertising and monitor sales
35. During the introduction stage of the PLC, sales gradually increase and
Competition becomes tough
Profits are minimal if not negative.
More investors needed
The promotion is finished.
Correct answer: (B) Profits are minimal if not negative.
36. Selling brand-name products at lower than regular price is:
Guaranteed to cause a loss not a wise business decision.
Off-price retailing
Markup
Shrinkage.
Correct answer: (B) Off-price retailing
37. One of the following is NOT a criteria when forming segments:
Potential for higher profits and ROI.
Similarity of needs
Difference in needs of buyers among segments
Fewer customer complaints.
Correct answer: (D) Fewer customer complaints.
38. The marketing objective for the maturity stage of PLC is to
Maintain brand loyalty
Stress differentiation
Harvest
Gain awareness
Correct answer: (C) Harvest
39. Any paid form of non personal communication about an organization, good, service or idea by an identified sponsor is called:
Publicity
Public relation.
Advertising
Promotion
Correct answer: (C) Advertising
40. Risk taking, transporting and grading. Professional managed and centrally coordinated marketing channels designed to achieve channel economies and maximum marketing impact are called: