41. All activities involved in selling renting, and providing goods and services to ultimate consumers for personal, family or household use are known as:
Marketing
Retailing
Personal Selling
Sales promotion
Correct answer: (B) Retailing
42. Learning refers to behaviors that result from
Repetition of experience
Thinking
Observation
Repetition of experience, thinking and observation.
Correct answer: (D) Repetition of experience, thinking and observation.
43. Norms and expectations about the way people do things in a specific country are referred to as:
National character
Customs
Values
Preferences
Correct answer: (B) Customs
44. The framework to relate the market segments of potential buyers to products offered or potential marketing actions by the firm is called:
Action grid
Relation grid
Product grid
Market grid.
Correct answer: (C) Product grid
45. Another name for a company's marketing communications mix is:
The advertising program.
The sales force.
The image mix.
The promotion mix.
Correct answer: (D) The promotion mix.
46. Although the promotion mix is the company's primary communication activity, the ______________ must be coordinated for greatest communication impact.
Organizational culture
Entire marketing mix
Demand mix
Profit variables in a company
Correct answer: (B) Entire marketing mix
47. IMC, as presented in the text and in context with promotion, stands for:
An audit of all the potential contacts target customers have with the company and its brands.
An evaluation of the history of advertising used by the firm.
Hiring communications experts to handle the communication problems of the firm.
Correct answer: (B) An audit of all the potential contacts target customers have with the company and its brands.
49. The promotion tool that may include coupons, contests, premiums, and other means Of attracting consumer attention is best described as being which of the following?
Advertising
Personal selling
Public relations
Sales promotion
Correct answer: (D) Sales promotion
50. A ______________ is a promotion strategy that calls for using the sales force and trade promotion to move the product through channels.