Behavioural and Allied Sciences

81. The middle ear contains three little bones. They are

  1. pinna, cochlea, cilia
  2. incus, anvil, stapes
  3. hammer, anvil, stirrup
  4. tympani, ossicle, pinna
Correct answer: (C)
hammer, anvil, stirrup

82. The optic nerve first reaches ______________ before reaching superior colliculus.

  1. ventral cochlear nucleus
  2. inferior colliculus
  3. lateral geniculate nucleus
  4. medial geniculate nucleus
Correct answer: (C)
lateral geniculate nucleus

83. The primary role of parathyroid gland is

  1. to maintain homeostasis
  2. to send hormonal signals to other glands
  3. to regulate serum calcium levels
  4. to receive hormonal signals from the hypothalamus
Correct answer: (C)
to regulate serum calcium levels

84. Steroid hormones include the following

  1. thyroid hormones and adrenal cortical hormones
  2. pancreatic and thyroid hormones
  3. hormones and adrenal medullary hormones
  4. sex hormones and adrenal cortical hormones
Correct answer: (D)
sex hormones and adrenal cortical hormones

85. Islets of Langerhans are found in

  1. anterior pituitary
  2. kidney cortex
  3. spleen
  4. endocrine pancreas
Correct answer: (B)
kidney cortex

86. The pituitary hormone that stimulates the male testes to produce sperm and stimulates the development of the follicle in the female on a monthly cycle is

  1. growth hormone
  2. luteinizing hormone
  3. prolactin
  4. follicle-stimulating hormone
Correct answer: (B)
luteinizing hormone

87. Which of the most common STI caused by bacteria:

  1. gonorrhea
  2. syphilis
  3. Chlamydia
  4. genital warts
Correct answer: (C)
Chlamydia

88. The risk for HIV/AIDS is tied to which behavior:

  1. not wearing latex condoms during intercourse
  2. injecting drugs
  3. both a and b
  4. spending time with someone who has AIDS
Correct answer: (C)
both a and b

89. A condition passed from one person to another through sexual contact is

  1. sexual dysfunction
  2. sexual disorder
  3. sexually transmitted disease
  4. sexual disease
Correct answer: (C)
sexually transmitted disease

90. Estrogens and testosterone are steroid hormones and most likely bind to ______________

  1. Cytoplasmic receptors
  2. Membrane ion channels
  3. Enzyme linked membrane receptors
  4. G protein coupled receptor
Correct answer: (A)
Cytoplasmic receptors
Page 9 of 50