Brand Management

91. Advertising _________ is capable to attract consumers only if it is based on their needs.

  1. Reach
  2. Copy
  3. Frequency
  4. Media

Correct answer: (B)
Copy

92. Advertising to todays consumers, we need to look beyond the _________ media of print, radio, and television.

  1. traditional
  2. non - traditional
  3. social
  4. new

Correct answer: (A)
traditional

93. All of the following statements would be considered to be TRUE regarding company vision statements EXCEPT:

  1. Vision statements are never presented with an organization's mission statement
  2. Vision statements are often combined with the mission statement
  3. Vision statements are often designed to be memorable, one-line statements
  4. Vision statements reflect an organization's strategic intent

Correct answer: (A)
Vision statements are never presented with an organization's mission statement

94. An apparel marketer is planning to launch an existing brand name into a new product category. Which brand development strategy is being implemented?

  1. Line extension
  2. Multibrand
  3. Brand extension
  4. Rebranding

Correct answer: (C)
Brand extension

95. While determining levels of preferences of consumers in relation to the criterion, researchers come to know that mostly consumers give priority to the brand due to it's:

  1. Customer service
  2. Consistent performance
  3. Price value relationship
  4. Accessibility

Correct answer: (B)
Consistent performance

96. An effective advertising campaign:

  1. Revolves around a strong single idea
  2. Should appeal to self interest of customer
  3. Must not wander off
  4. All of the given options

Correct answer: (D)
All of the given options

97. Anything that can be offered to a market for attention, acquisition, use, or consumption that might satisfy a want or need is called a(n):

  1. idea
  2. demand
  3. product.
  4. service.

Correct answer: (C)
product.

98. At the center of a brand's characteristics is the following:

  1. Identity
  2. Image
  3. Value
  4. None of the given options

Correct answer: (C)
Value

99. Attack the market and defend the position are the prime strategies pursued by a firm with _________ positioning.

  1. Market challenger
  2. Market Leader
  3. Market Follower
  4. Market Nicher

Correct answer: (B)
Market Leader

100. Benefits of having different brands include all of the following except:

  1. Quickly respond to retailers' need
  2. Effectively compete in market
  3. Save the actual brand image
  4. Fill all the gaps in market

Correct answer: (D)
Fill all the gaps in market

Page 10 of 26