Brand Management

121. Careful brand management look for to build product or services related to the

  1. target audience
  2. cost
  3. profit
  4. all of answers are correct

Correct answer: (A)
target audience

122. Choosing a suitable international brand name is an important, but often difficult, part of the process that creates a strong and distinctive brand. Which of the following statements about choosing a name for a new soft drink is UNTRUE?

  1. The name should be memorable and easy to pronounce
  2. The name must be checked by experts to ensure it doesn't infringe on another company's brand name
  3. The name should have positive associations with the benefits and features of the product
  4. The brand name must be modern and contemporary

Correct answer: (D)
The brand name must be modern and contemporary

123. Clarity about dimensions of brands means the clarity in

  1. The functions of brand
  2. The aspects of differentiation
  3. Both of the given options
  4. None of the given options

Correct answer: (C)
Both of the given options

124. While defining the industry during the analysis, brand managers must consider

  1. The range of products and services offered by the industry
  2. A picture of the geographic scope of the industry
  3. Both of the given options
  4. None of the given options

Correct answer: (C)
Both of the given options

125. Clearness regarding proportions of brands is clarity in

  1. functions of brand
  2. aspects of differentiation
  3. both of given options
  4. none of given options

Correct answer: (C)
both of given options

126. Companies are exploring the _________ for communicating their advertising message because of its several attractive features and advantages.

  1. television
  2. newspaper
  3. radio
  4. new media

Correct answer: (D)
new media

127. Companies employ the elements of the _________ (product concept, target audience, advertising message, and communications media) to devise strategies to achieve advertising objectives.

  1. Synergistic approach
  2. Creative mix
  3. Advertising impression
  4. Advertising response curve

Correct answer: (B)
Creative mix

128. Complete the following definition of advertising media. The advertising media is a marketing communications umbrella concept that covers _________ to the prospective consumer.

  1. Media vehicles
  2. Advertising messages
  3. Brand
  4. Channels

Correct answer: (B)
Advertising messages

129. Continuously renewing the difference makes your product _________

  1. Look superior
  2. Highly unacceptable
  3. Not conforming with market standards of evolving changes
  4. Conforming to the changing behavior and beliefs of customers

Correct answer: (D)
Conforming to the changing behavior and beliefs of customers

130. Continuously renewing the difference makes your product _________.

  1. Look superior
  2. Highly unacceptable
  3. Not conforming with market standards of evolving changes
  4. Conforming to the changing behavior and beliefs of customers

Correct answer: (D)
Conforming to the changing behavior and beliefs of customers

Page 13 of 26