Brand Management

111. Brand resonance and the relationships that consumers have with brands have two dimensions: intensity and _________.

  1. Growth
  2. Activity
  3. Judgment
  4. Creativity

Correct answer: (B)
Activity

112. Brand which is result of extension in brand or sub-brand is classified as

  1. brand extension
  2. sub-brand
  3. parent brand
  4. product extension

Correct answer: (C)
parent brand

113. Branding strategy is also called

  1. brand architecture
  2. branding rate
  3. brand earnings
  4. brand responsiveness

Correct answer: (A)
brand architecture

114. Brands are born out of the following strategies:

  1. Segmentation and differentiation strategies
  2. Promotion strategies
  3. Good purchasing and supply chain strategies
  4. All of the given options

Correct answer: (A)
Segmentation and differentiation strategies

115. Brands are diversified because:

  1. It is essential for brand survival
  2. Some brands have such a high awareness that those are perceived by customers to be in categories where they are not present.
  3. Cost-cutting is possible by advertising products with the same brand name
  4. All of the given options

Correct answer: (D)
All of the given options

116. Brands like to stay contemporary because of:

  1. Others do it
  2. Staying attractive
  3. Upholding the contract
  4. None of the given options

Correct answer: (C)
Upholding the contract

117. Building brand equity through leveraging secondary brand associations is an _________ approach.

  1. Direct
  2. Special
  3. Procured
  4. Indirect

Correct answer: (C)
Procured

118. Building the brand vision is very serious matter and cannot be decided by just one manager because of the issue of:

  1. Marketing
  2. Finance
  3. Production
  4. Promotion

Correct answer: (B)
Finance

119. Building the brand vision is very serious matter and cannot be decided by just onemanager because of the issue of:

  1. Marketing
  2. Finance
  3. Production
  4. Visual display

Correct answer: (B)
Finance

120. Buying goods and services for further processing or for use in the production process refers to which of the following markets?

  1. Consumer markets
  2. Government markets
  3. Business markets
  4. International markets

Correct answer: (C)
Business markets

Page 12 of 26