Brand Management

71. A change in an individual's behavior prompted by information and experience refers to which one of the following concept?

  1. learning
  2. role selection
  3. perception
  4. motivtion

Correct answer: (A)
learning

72. A change in positioning may cause __________ in price.

  1. An upward change
  2. A downward change
  3. Both of the given options
  4. None of the given options

Correct answer: (C)
Both of the given options

73. A cluster of complementary goods and services across diverse set of industries is called as

  1. market place
  2. meta market
  3. market space
  4. resource market

Correct answer: (B)
meta market

74. A company's own retail outlets are meant:

  1. To avoid the threat of distributors' power
  2. To own and batter control the distribution channel
  3. Distribution, itself, is a good business
  4. All of the given options

Correct answer: (B)
To own and batter control the distribution channel

75. A customer will choose a brand based on how compelling the _________ was as compared to other brands.

  1. Difference
  2. Similarity
  3. Sameness
  4. Uniqueness

Correct answer: (A)
Difference

76. A differentiated product may be unique in the marketplace, but it will only be successful under which of the following circumstances?

  1. If it satisfies customers' needs
  2. If the price differential is minimal
  3. If the brand can be classed as aspirational
  4. Differentiated products will always be successful

Correct answer: (A)
If it satisfies customers' needs

77. A futuristic innovations (media planning) involves creating satellite imagery of the monogram or message to reach the desired geographic location and _________.

  1. programme
  2. action
  3. audience
  4. media

Correct answer: (C)
audience

78. A good brand contract:

  1. Keeps customer perspective in view
  2. Delivers promises made with customers
  3. Unearths negative promises
  4. All of the given options

Correct answer: (D)
All of the given options

79. A good channel system must automatically offer _________ to the customers.

  1. Transaction services
  2. After-sales services
  3. Both of the given options
  4. None of the given options

Correct answer: (C)
Both of the given options

80. A good positioning is something that must be _________ to the customer.

  1. Visible
  2. Believable
  3. Reasonable
  4. Invisible

Correct answer: (B)
Believable

Page 8 of 26