Brand Management

61. 5 According to researches, the highest brand loyalty of customers is among:

  1. Coffee
  2. Shampoo
  3. Cigarette
  4. Tea

Correct answer: (C)
Cigarette

62. A _________ has to answer the questions like what would be the short of market if our brand is not there.

  1. Brand image
  2. Brand picture
  3. Brand manager
  4. Brand association

Correct answer: (B)
Brand picture

63. A _________ is a detailed version of the idea stated in meaningful consumer terms

  1. product concept
  2. product idea
  3. product feature
  4. product image

Correct answer: (A)
product concept

64. A _________ is a graphic mark, emblem or symbol commonly used by commercial enterprises, organisations and even individuals to aid and promote instant public recognition.(1)

  1. Logo
  2. Slogan
  3. Tag line
  4. Symbols

Correct answer: (A)
Logo

65. A _________ is a group or set of things that have similar characteristics.

  1. Brand
  2. Category
  3. Product
  4. Service

Correct answer: (B)
Category

66. A _________ is an elaborated version of the idea expressed in consumer terms

  1. new idea
  2. product concept
  3. product idea
  4. test brand

Correct answer: (B)
product concept

67. A _________ is someone seeking a response (attention, a purchase, a vote, a donation) from another party, called the _________

  1. salesperson, customer
  2. politician, voter
  3. marketer, prospect
  4. celebrity, audience

Correct answer: (C)
marketer, prospect

68. A _________ organization is customer-centric, and all the decisions it makes are based on involvement of all in the organization.

  1. Brand based
  2. Consumer based
  3. Marketing
  4. Competition based

Correct answer: (A)
Brand based

69. A brand based organization provides which of the following benefits

  1. Clarity of role
  2. Commitment to brand growth
  3. A collective responsibility
  4. All of the given options

Correct answer: (D)
All of the given options

70. A brand-based model reveals the following:

  1. Why customers buy the brands they buy?
  2. What are the underlying motives for their purchasing brands of their preference?
  3. Why companies keep their brands contemporary?
  4. All of the given options

Correct answer: (D)
All of the given options

Page 7 of 26