Business Environment

111. Constitution of India has ______________ facts.

  1. 4.
  2. 6.
  3. 3.
  4. 8.
Correct answer: (A)
4.

112. Identifying early signals of possible environment changes is termed as ______________.

  1. assessing.
  2. monitoring.
  3. scanning.
  4. implementing.
Correct answer: (A)
assessing.

113. Technology has not resulted in complexity & ______________ the world.

  1. pulled down.
  2. elevated.
  3. pushed.
  4. praise.
Correct answer: (B)
elevated.

114. Damage to environment is caused by vehicular traffic and ______________.

  1. birds.
  2. pollution.
  3. animals.
  4. human beings.
Correct answer: (B)
pollution.

115. ______________ refers of the code of conduct that does not guide an individual.

  1. Ethics.
  2. Culture.
  3. Attitude.
  4. Value.
Correct answer: (B)
Culture.

116. _______________ were the priests who where in the lowest position.

  1. Brahmins.
  2. Kshatriyas.
  3. Vaishyar.
  4. Sudras.
Correct answer: (B)
Kshatriyas.

117. _______________ act is a legislation which empowers the government to regulate the stock exchange.

  1. Functional act.
  2. Securities contract act.
  3. Legal act.
  4. Stock exchange act.
Correct answer: (B)
Securities contract act.

118. _______________ in cash credit account is one of the symbol of sickness.

  1. Continuous irregularity.
  2. Irregularity.
  3. Regularity.
  4. Periodically.
Correct answer: (A)
Continuous irregularity.

119. The _______________ argument by industrial policy evolution impresses the necessity of regional dispersal of industries.

  1. decentralization.
  2. centralization.
  3. liberalization.
  4. globalization.
Correct answer: (A)
decentralization.

120. Bureau of public enterprises will act as an interface between the _______________ and public sector.

  1. government.
  2. private
  3. public.
  4. customer.
Correct answer: (A)
government.
Page 12 of 39