441. If time allowed for a job is 10 hours, time taken for the job is 8 hours and rate of pay is 2 per hour, the bonus to the worker is:
1.20
2.00
3.20
None of the above
Correct answer: (C) 3.20
442. Wages analysis include:
Gross wages per product
Gross wages per operation or department
Gross wages per labour classification
Analysis of constituent of gross wages - direct/ lost time
Correct answer: (A) Gross wages per product
443. Which of the following systems of inventory valuation computes cost of goods sold as a residual amount?
Weighted Average.
Last-in-First-out.
Periodic Inventory System.
Specific Identification.
Correct answer: (C) Periodic Inventory System.
444. Example of semi-variable items include the following except:
Telephone
Repairs and maintenance
Depreciation of plant and machinery
Insurance of plant and building
Correct answer: (D) Insurance of plant and building
445. (1) Departmentalization of items of costs is known as primary distribution. (2) Redistribution of service departments, costs is known as secondary distribution. True or false?
(1) and (2) true
(1) and (2) false
(1) False; (2) True
(1) True; (2) False
Correct answer: (A) (1) and (2) true
446. Which of the following is not a means whereby factory overheads can be charged out to production?
Direct labour rate
Overtime rate
Machine hour rate
Blanket rate
Correct answer: (B) Overtime rate
447. Maximum capacity of a plant refers to its:
Theoretical capacity
Normal capacity
Practical capacity
Capacity based on sales expectancy
Correct answer: (A) Theoretical capacity
448. Alpha company purchased a machine worth Rs 200,000 in the last year. Now that machine can be use in a new project which company has received this year. Now the cost of that machine is to be called:
Project cost
Sunk cost
Opportunity cost
Relevant cost
Correct answer: (D) Relevant cost
449. The Hino Corporation has a breakeven point when sales are 160,000 and variable costs at that level of sales are 100,000. How much would contribution margin increase or decrease, if variable expenses dropped by 20,000?
37.5%.
60%.
12.5%.
26%
Correct answer: (C) 12.5%.
450. The FIFO inventory costing method (when using a perpetual inventory system) assumes that the cost of the earliest units purchased is allocated in which of the following ways?
First to be allocated to the ending inventory
Last to be allocated to the cost of goods sold
Last to be allocated to the ending inventory
First to be allocated to the cost of goods sold
Correct answer: (D) First to be allocated to the cost of goods sold