Insurance and Risk Management

111. ______________ means a willful and intentional act on part of the self-destroyed.

  1. Death
  2. Suicide
  3. Murder
  4. Accident
Correct answer: (B)
Suicide

112. Which of the following contract is not legally enforceable?

  1. Contract of insurance
  2. Wagering contract
  3. Contract of sale of goods
  4. Contract of business
Correct answer: (B)
Wagering contract

113. Which of the statments are true?

  1. Loss prevention and loss reduction mean different things
  2. Risk may be transfered by contract
  3. Both the statements
  4. Neither is correct
Correct answer: (C)
Both the statements

114. If the most impossible event is assigned a value of zero, then most inevitable event is assigned a value ______________.

  1. one
  2. Between Zero and one
  3. Between Zero to 10
  4. Between 10 to 10
Correct answer: (A)
one

115. Contractual risk transfers come under ______________

  1. Cost of loss financing
  2. Cost of internal risk reduction
  3. Cost of control of loss
  4. Cost of residual uncertainty
Correct answer: (B)
Cost of internal risk reduction

116. The risk management methods are ______________

  1. Insurance
  2. Hedging
  3. Derivatives
  4. All of the above
Correct answer: (D)
All of the above

117. The insurance plays a role in the economic development of the country in following ways:

  1. Releases capital for new investment
  2. The job potential increases
  3. Money collected is invested in infrastructure
  4. All of the above
Correct answer: (D)
All of the above

118. Which of the following types of risks best meets the requirements for being insurable by private insurers?

  1. market risks
  2. property risks
  3. financial risks
  4. political risks
Correct answer: (B)
property risks

119. Risk and Premium are fixed on the basis of ______________.

  1. strategic Methods
  2. Survey Methods
  3. Scientific Methods
  4. Probability Methods
Correct answer: (C)
Scientific Methods

120. Medical Expenses Risk Comes under?

  1. Business Risk
  2. Price Risk
  3. Credit Risk
  4. Personal Risk
Correct answer: (D)
Personal Risk
Page 12 of 29