Insurance and Risk Management

101. The number of prime elements of risk analysis is ______________.

  1. one
  2. Two
  3. Three
  4. Four
Correct answer: (B)
Two

102. The identification analysis and economic control of those risk which can threaten the assets or earning capacity of an enterprise is known as ______________.

  1. Business Management
  2. Risk Management
  3. Financial Management
  4. Strategic Management
Correct answer: (B)
Risk Management

103. The uncertainty reduced through diversification and investing in information is known as ______________.

  1. Cost of Residual Uncertainty
  2. Cost of Loss Financing
  3. Cost of Loss Control
  4. Cost of Internal Risk Reduction
Correct answer: (D)
Cost of Internal Risk Reduction

104. If RMIS shows inflexibility of system then provide ______________.

  1. solid vendor account team
  2. clear and comprehensive specifications
  3. internal access to system expert
  4. standard software configuration
Correct answer: (C)
internal access to system expert

105. Risk management information is not useful in one of the following ______________.

  1. Reporting
  2. Hedging
  3. Claim adjustment process reviews
  4. Derivatives
Correct answer: (B)
Hedging

106. Which of the following is the last step in risk management process ______________.

  1. Insurance
  2. Review
  3. Risk evaluation
  4. Loss prevention
Correct answer: (A)
Insurance

107. The Principle of Indemnity does not apply to ______________.

  1. Burglary Insurance
  2. Fire Insurance
  3. Marine Insurance
  4. Life and personal accident insurance
Correct answer: (D)
Life and personal accident insurance

108. Except life assurance the maximum term of other insurance is ______________.

  1. 12 months
  2. 24 months
  3. 6 months
  4. 36 months
Correct answer: (A)
12 months

109. ______________ are those terms, which are written on the policy.

  1. Express Warranties
  2. Implied Warranties
  3. Memorandum Warranties
  4. Valuation Clause
Correct answer: (A)
Express Warranties

110. ______________ policy issued on the basis of the number of persons assured.

  1. Annuity policy
  2. Multiple life policy
  3. Single life policy
  4. Level of premium policy
Correct answer: (B)
Multiple life policy
Page 11 of 29