Insurance and Risk Management

91. All dynamic risks are ______________.

  1. predictable
  2. Unpredictable
  3. Possibility
  4. Judgement
Correct answer: (A)
predictable

92. The agreement refers to ______________.

  1. Offer
  2. Acceptance
  3. Free Consent
  4. All the above
Correct answer: (D)
All the above

93. The System that brings together the operative causes of perils is ______________

  1. Risk Evaluation
  2. Safety Audit
  3. Risk Financing
  4. Fault Tree Analysis
Correct answer: (B)
Safety Audit

94. The main aim of risk Financing is to ______________

  1. Control the risk
  2. Avoid the Risk
  3. Spread the Risk
  4. Financing the Risk
Correct answer: (C)
Spread the Risk

95. The claim amount received from insurer are treated as ______________.

  1. Nontaxable Income
  2. TaxableGain
  3. Gains
  4. Reserve
Correct answer: (B)
TaxableGain

96. Franchise and aggregate excess of loss are two variations of ______________.

  1. Coinsurance
  2. Excess of Loss
  3. First Loss
  4. Proximate Cause
Correct answer: (B)
Excess of Loss

97. The risk management which refers to the identification of pure risk faced by an individual or family is ______________.

  1. Corporate
  2. Individual
  3. Joint Stock Companies
  4. Partnership Firm
Correct answer: (B)
Individual

98. The 5th chapter of Factories Act deals with ______________.

  1. Safety
  2. Welfare
  3. The Inspecting Staff
  4. Marketing Manager
Correct answer: (B)
Welfare

99. Dynamic risks are closely related to ______________.

  1. Speculative risks
  2. Static Risks
  3. Personal Risks
  4. Particular
Correct answer: (A)
Speculative risks

100. In order to minimize the impact of uncertain events risk management is concerned with planning arranging and controlling of ______________.

  1. Men and Material
  2. Resources and Market
  3. Activities and Resources
  4. Men and Activities
Correct answer: (B)
Resources and Market
Page 10 of 29