Insurance and Risk Management

81. When the subject matter insured is destroyed wholly refers to ______________.

  1. Partial loss
  2. Actual total loss
  3. Constructive total loss
  4. Maximum loss
Correct answer: (B)
Actual total loss

82. Marine perils is also called as ______________.

  1. Perils of the Sea
  2. Moral Hazards
  3. MarineClause
  4. Marinelaws
Correct answer: (A)
Perils of the Sea

83. ______________ is a document which provides evidence of the contract of insurance

  1. Proposal form
  2. Policy form
  3. Cover note
  4. Certificate of insurance
Correct answer: (B)
Policy form

84. Insurance is a risk management technique involving ______________.

  1. Risktransfer
  2. Riskretention
  3. Riskavoidance
  4. Losscontrol
Correct answer: (A)
Risktransfer

85. Which of the following helps in Risk improvement?

  1. Fire brigade
  2. Salvage crops
  3. Engineers who survey property to be insured
  4. Ambulance
Correct answer: (C)
Engineers who survey property to be insured

86. The business of insurance is related to protection of ______________.

  1. Savings
  2. Status
  3. Profits
  4. Economic value of assets
Correct answer: (D)
Economic value of assets

87. Loss control involves a combination of ______________.

  1. effort and time
  2. fund and time
  3. funds effort or time
  4. effort and fund
Correct answer: (C)
funds effort or time

88. An insurance company estimates its objective risk for 10,000 exposures at 10 Per cent. Assuming the probability of loss remains the same, what would happen to the objective risk if the number of exposures were to increase to 1 million?

  1. It would decrease to 1 percent
  2. It would decrease to 5 percent
  3. It would remain the same
  4. It would increase to 20 percent
Correct answer: (A)
It would decrease to 1 percent

89. All of the following are social costs associated with insurance Except ______________.

  1. increased cost of capital
  2. the expense of doing business
  3. fraudulent claims
  4. inflated claims
Correct answer: (A)
increased cost of capital

90. Risk of premature death is a ______________.

  1. Financial Risk
  2. Dynamic Risk
  3. Subjective Risk
  4. Personal Risk
Correct answer: (D)
Personal Risk
Page 9 of 29