Insurance and Risk Management

71. The situation of doubt in mind about the happening or not happening of anything in future because of lack of knowledge ______________.

  1. Risk
  2. Uncertainty
  3. Loss
  4. Hazards
Correct answer: (B)
Uncertainty

72. Transfer of risk to other party is done through ______________.

  1. Reduction
  2. Control
  3. Retention
  4. Insurance
Correct answer: (D)
Insurance

73. The cost of uncertainty that remains once the firm has selected and implemented loss control loss financing and internal risk reduction is called ______________.

  1. Cost of Residual Uncertainty
  2. Cost of Expected Losses
  3. Cost of Price Change
  4. Cost of Loss Control
Correct answer: (A)
Cost of Residual Uncertainty

74. If RMIS shows lack of service then you need to provide ______________.

  1. reference checks including on site
  2. assessment in proper manner
  3. financial check
  4. standard software configuration
Correct answer: (C)
financial check

75. The methods of risk management are ______________.

  1. Loss Control
  2. Loss Financing
  3. Internal Risk Reduction
  4. All of the above
Correct answer: (D)
All of the above

76. Which of the following helps in risk improvement?

  1. Fire brigade
  2. Salvage corps
  3. Engineers who survey property to be insured
  4. Ambulance
Correct answer: (C)
Engineers who survey property to be insured

77. The insurance plays a role in the economic development of the country in the following ways ______________.

  1. Releases capital for new investments
  2. The job potential increases
  3. Money collected is invested in infrastructure
  4. All of the above
Correct answer: (D)
All of the above

78. Malhotra Commitee was appointed in

  1. 1993
  2. 1994
  3. 1999
  4. 2000
Correct answer: (A)
1993

79. Fire insurance can be taken in respect of ______________

  1. movable property only
  2. immovable property only
  3. both movable and immovable properties
  4. persons only
Correct answer: (C)
both movable and immovable properties

80. ______________ is an agreement where by the insurer agrees to indemnity the insured against marine losses.

  1. Life insurance
  2. Fire insurance
  3. Marine insurance
  4. Public liability insurance
Correct answer: (C)
Marine insurance
Page 8 of 29