Marketing Management

41. Good marketing is no accident, but a result of careful planning and _____________.

  1. Execution
  2. Selling.
  3. Research.
  4. Strategies.
Correct answer: (A)
Execution

42. The ______________ function of marketing makes the products available in different geographic regions.

  1. Production.
  2. Selling.
  3. Distribution.
  4. Promotion.
Correct answer: (C)
Distribution.

43. The traditional view of marketing is that the firm makes something and then ______________ it.

  1. Markets.
  2. Sells.
  3. Prices.
  4. Services.
Correct answer: (B)
Sells.

44. ______________ is referred to as segmentation.

  1. Mass marketing.
  2. Niche marketing.
  3. Differentiated marketing.
Correct answer: (A)
Mass marketing.

45. Groups that have a direct or indirect influence on a persons attitudes or behavior is known as ______________

  1. Reference groups
  2. Family.
  3. Roles.
  4. Status.
Correct answer: (A)
Reference groups

46. Augmented product contains ______________.

  1. Basic needs.
  2. Functional characteristics.
  3. Additional benefits.
  4. Expected features.
Correct answer: (C)
Additional benefits.

47. The emotional attachment of a customer towards a brand is known as ______________.

  1. Brand associations
  2. Perceived quality.
  3. Brand loyalty.
  4. Brand awareness.
Correct answer: (C)
Brand loyalty.

48. Logistics means ______________.

  1. Production.
  2. Flow of goods.
  3. Consumption.
  4. Marketing channel.
Correct answer: (B)
Flow of goods.

49. Logistics management is a part of ______________.

  1. Production.
  2. Marketing channel
  3. Supply chain management.
  4. Consumption.
Correct answer: (C)
Supply chain management.

50. Marketing buzz means ______________.

  1. Viral marketing.
  2. Virtual marketing.
  3. De-marketing.
  4. Social marketing.
Correct answer: (A)
Viral marketing.
Page 5 of 59