Marketing Management

51. Re-marketing is related with creating demand for ______________.

  1. Fresh products.
  2. Non-usable products
  3. Low quality products.
  4. Renewed use of products.
Correct answer: (D)
Renewed use of products.

52. ______________ is aimed at encouraging renewed use of a product in which market interest has declined.

  1. De-marketing.
  2. Re-marketing.
  3. Synch rod.
  4. Tele marketing.
Correct answer: (B)
Re-marketing.

53. Demographic segmentation refers to.

  1. The description of the people and the place in society.
  2. The description of the people's purchasing behavior
  3. The location where people live
  4. Geographic regions.
Correct answer: (A)
The description of the people and the place in society.

54. Which of the following reflects the marketing concept philosophy?

  1. " you won't find a better deal anywhere".
  2. "When it's profits versus customers needs, profits will always win out".
  3. "We are in the business of making and selling superior product".
  4. "We won't have a marketing department, we have a customer department".
Correct answer: (D)
"We won't have a marketing department, we have a customer department".

55. What is price skimming?

  1. Setting an initially high price which falls as competitors enter the market.
  2. Setting a high price which consumers perceive as indicating high quality.
  3. Setting a low price to "Skim off" a large number of consumers.
Correct answer: (A)
Setting an initially high price which falls as competitors enter the market.

56. In selling concept, maximization of project of the firm is done through ______________.

  1. Sales volume.
  2. Increasing production.
  3. Quality.
  4. Services.
Correct answer: (A)
Sales volume.

57. ______________ motives are those which determine where or from whom products are purchased.

  1. Product.
  2. Patronage.
  3. Emotional.
  4. Rational.
Correct answer: (B)
Patronage.

58. In ______________ segmentation , buyers are divided into different groups on the basis of life style or personality and values.

  1. Geographic.
  2. Demographic
  3. Psychographic.
  4. Behavioral.
Correct answer: (C)
Psychographic.

59. The technique of using the social network on the internet to create the brand image is called as ______________.

  1. Social marketing.
  2. Re-marketing.
  3. Viral-marketing.
  4. Synchronic marketing.
Correct answer: (C)
Viral-marketing.

60. Which of the following is not included in the function of physical supply:

  1. Standardization.
  2. Storage.
  3. Packaging.
  4. Transportation.
Correct answer: (A)
Standardization.
Page 6 of 59