Media Planning

11. _________ have different expectations and different relationships with companies from which they purchase products and services.

  1. Hetrogenous Consumers
  2. Homogenous Consumers
  3. Cyber Consumers
  4. Diverse Consumers

Correct answer: (C)
Cyber Consumers

12. _________ in advertising. is a series of decisions involvin g the delivery of message to the targeted audience.

  1. Market Analysis
  2. Media Objective
  3. Media Planning
  4. Media Strategy

Correct answer: (C)
Media Planning

13. _________ is a highly negotiable medium when it comes to pricing.

  1. News paper
  2. Radio
  3. Television
  4. Internet

Correct answer: (B)
Radio

14. _________ is a scheduling strategy in which planned messages run in intermittent periods.

  1. Media run
  2. Continuous scheduling
  3. Pulsing
  4. Flighting

Correct answer: (D)
Flighting

15. _________ is a way of describing audience based on factors such as age, gender, education level, town class, income etc.

  1. Demographic
  2. Psychographic
  3. Socio-economic
  4. Infographics

Correct answer: (A)
Demographic

16. _________ is a way of describing audience based on the their life style, attitudes, aspirations, habits etc.

  1. Demographics
  2. Psychographics
  3. Socio-economic
  4. Infographics

Correct answer: (B)
Psychographics

17. _________ is ahighly negotiable medium when it comes to pricing.

  1. News paper
  2. Radio
  3. Television
  4. Internet

Correct answer: (B)
Radio

18. _________ is away of describing audience based on the their life style, attitudes, aspirations, habits etc.

  1. Demographics
  2. Psycho graphics
  3. Socio-economic
  4. Infographics

Correct answer: (B)
Psycho graphics

19. _________ is placing media throughout the year with equal weight in each month.

  1. Pulsing
  2. Flighting
  3. Continuous scheduling
  4. Zapping

Correct answer: (C)
Continuous scheduling

20. _________ is the process that helps managers understand the nature of the industry, the way firms behave competitively within the industry, and how competition is generally undertaken.

  1. Market needs analysis
  2. Portfolio analysis
  3. Strategic market analysis
  4. Organizational analysis

Correct answer: (C)
Strategic market analysis

Page 2 of 18