Media Planning

21. _________ measures the intensity of a media schedule, based on repeated exposures to the medium or the program.

  1. Frequency
  2. Reach
  3. Rating
  4. Gross impression

Correct answer: (A)
Frequency

22. _________ refers to a method for scheduling media in which the airwaves (both cable and network TV channels) are flooded to make it virtually impossible to miss the ads.

  1. Blinking
  2. Flighting
  3. Pulsing
  4. Bursting

Correct answer: (A)
Blinking

23. _________ refers to the average number of times an individual within target audience is exposed to a media vehicle during a given period of time.

  1. Frequency
  2. Reach
  3. Continuity
  4. CPM

Correct answer: (A)
Frequency

24. _________ refers to the number of people that will be exposed to a media vehicle at least once during a given period of time.

  1. Frequency
  2. Reach
  3. CPM
  4. CPP

Correct answer: (B)
Reach

25. _________ services are agencies that specialize in buying time and space.

  1. Media selling
  2. Media planning
  3. Media buying
  4. Media organizing.

Correct answer: (C)
Media buying

26. _________ technology is changing the way consumers relate to products and markets.

  1. Information
  2. New
  3. Digital
  4. Cyber

Correct answer: (C)
Digital

27. _________ the appropriate market segment has become ever more imp ort ant when carrying out e-branding campaigns.

  1. Segmenting
  2. Positioning
  3. Targeting
  4. Implementing

Correct answer: (C)
Targeting

28. _________ the appropriate market segment has become ever more important when carrying out e-branding campaigns.

  1. Segmenting
  2. Positioning
  3. Targeting
  4. Implementing

Correct answer: (C)
Targeting

29. _________, in advertising, is a series of decisions involving the delivery of message to the targeted audience.

  1. Market Analysis
  2. Media Objective
  3. Media Planning
  4. Media Strategy

Correct answer: (C)
Media Planning

30. _________is now a significant part of every global corporations marketing arsenal.

  1. Internet
  2. Web
  3. Mobile
  4. e - marketing

Correct answer: (D)
e - marketing

Page 3 of 18