System Analysis and Design

31. Match and find best pairing for a Production Management System

  1. Performance appraisal of machines replacement
  2. Introducing new production
  3. Preventive maintenance schedules
  4. Strategic information to decide on
  5. Tactical information technology
  6. Operational information for
  1. (iii) and (vi)
  2. (i) and (iv)
  3. (ii) and (v)
  4. None of the above
Correct answer: (A)
(iii) and (vi)

32. Organizations are divided into departments because

  1. it is convenient to do so
  2. each department can be assigned a specific functional responsibility
  3. it provides opportunities for promotion
  4. it is done by every organization
Correct answer: (B)
each department can be assigned a specific functional responsibility

33. The quality of information which is based on understanding user needs

  1. Complete
  2. Trustworthy
  3. Relevant
  4. None of the above
Correct answer: (C)
Relevant

34. Data mining can not be done if

  1. operational data has not been archived
  2. earlier management decisions are not available
  3. the organization is large
  4. all processing had been only batch processing
Correct answer: (A)
operational data has not been archived

35. Strategic information is required by

  1. Middle managers
  2. Line managers
  3. Top managers
  4. All workers
Correct answer: (C)
Top managers

36. In motor car manufacturing the following type of information is operational

  1. Decision on introducing a new model
  2. Scheduling production
  3. Assessing competitor car
  4. Computing sales tax collected
Correct answer: (B)
Scheduling production

37. Volume of tactical information is

  1. Condensed
  2. Detailed
  3. Summarized
  4. relevant
Correct answer: (C)
Summarized

38. Match and find best pairing for a Materials Management System

  1. Developing vendor performance
  2. Developing vendors for critical
  3. List of items rejected from a vendor
  4. Strategic information measures
  5. Tactical information items
  6. Operational information
  1. (i) and (vi)
  2. (iii) and (vi)
  3. (ii) and (vi)
  4. (iii) and (iv)
Correct answer: (B)
(iii) and (vi)

39. Match quality of information and how it is ensured using the following list QUALITY HOW ENSURED

  1. Brief
  2. Relevant
  3. Trustworthy
  4. Unpleasant information not hidden
  5. Summarize relevant information
  6. Understands user needs
  1. (i) and (iv)
  2. (ii) and (v)
  3. (iii) and (vi)
  4. (i) and (v)
Correct answer: (D)
(i) and (v)

40. Decision support systems are used for

  1. management decision making
  2. providing tactical information to management
  3. providing strategic information to management
  4. better operation of an organization
Correct answer: (C)
providing strategic information to management
Page 4 of 61