System Analysis and Design

21. For taking decisions data must be

  1. Very accurate
  2. Massive
  3. Processed correctly
  4. Collected from diverse sources
Correct answer: (C)
Processed correctly

22. In motor car manufacturing the following type of information is strategic

  1. Decision on introducing a new model
  2. Scheduling production
  3. Assessing competitor car
  4. Computing sales tax collected
Correct answer: (A)
Decision on introducing a new model

23. A computer based information system is needed because

  1. The size of organization have become large and data is massive
  2. Timely decisions are to be taken based on available data
  3. Computers are available
  4. Difficult to get clerks to process data
  1. (ii) and (iii)
  2. (i) and (ii)
  3. (i) and (iv)
  4. (iii) and (iv)
Correct answer: (B)
(i) and (ii)

24. Match and find best pairing for a Human Resource Management System

  1. Policies on giving bonus
  2. Absentee reduction
  3. Skills inventory
  4. Strategic information
  5. Tactical information
  6. Operational Information
  1. (i) and (v)
  2. (i) and (iv)
  3. (ii) and (iv)
  4. (iii) and (v)
Correct answer: (B)
(i) and (iv)

25. Match and find best pairing for a Research and Development Management System

  1. Technical collaboration decision
  2. Budgeted expenses Vs actuals
  3. Proportion of budget to be
  4. Strategic information
  5. Tactical information
  6. Operational information allocated to various projects
  1. (i) and (v)
  2. (iii) and (v)
  3. (ii) and (v)
  4. (i) and (vi)
Correct answer: (B)
(iii) and (v)

26. Match quality of information and how it is ensured using the following list QUALITY HOW ENSURED

  1. Up-to-date
  2. Brief
  3. Significance
  4. Include all data to present time
  5. Give at right time
  6. Use attractive format and understandable graphical charts
  1. (i) and (v)
  2. (ii) and (vi)
  3. (iii) and (vi)
  4. (i) and (vi)
Correct answer: (C)
(iii) and (vi)

27. Master files are normally stored in

  1. a hard disk
  2. a tape
  3. CD – ROM
  4. computer's main memory
Correct answer: (A)
a hard disk

28. Data mining requires

  1. large quantities of operational data stored over a period of time
  2. lots of tactical data
  3. several tape drives to store archival data
  4. large mainframe computers
Correct answer: (A)
large quantities of operational data stored over a period of time

29. Strategic information is needed for

  1. Day to day operations
  2. Meet government requirements
  3. Long range planning
  4. Short range planning
Correct answer: (C)
Long range planning

30. In motor car manufacturing the following type of information is tactical

  1. Decision on introducing a new model
  2. Scheduling production
  3. Assessing competitor car
  4. Computing sales tax collected
Correct answer: (C)
Assessing competitor car
Page 3 of 61