Business Environment

151. In capitalism profits and wages are in relation to ones _______________________.

  1. ability.
  2. strain.
  3. loss.
  4. risk.
Correct answer: (A)
ability.

152. Population is a component of the total ______________ environment.

  1. economic.
  2. social.
  3. natural.
  4. technology.
Correct answer: (A)
economic.

153. The liberalization of the rules relating to FDI permitting ______________% equity in industries.

  1. 50
  2. 51
  3. 52
  4. 53
Correct answer: (B)
51

154. FERA is foreign ______________ regulation act.

  1. exchange.
  2. investment.
  3. equity.
  4. equilibrium.
Correct answer: (A)
exchange.

155. The objective of privatization is to improve the performance of _______________.

  1. PSU
  2. PUS
  3. PVT.
  4. PST.
Correct answer: (A)
PSU

156. SFC and NSIC give _______________ to small scale units.

  1. finance.
  2. financial assistance.
  3. loan.
  4. training.
Correct answer: (B)
financial assistance.

157. IDBI, IFCI, ICICI and nationalized commercial banks ______________ in preventing industrial sickness.

  1. favorable.
  2. unfavorable.
  3. conditional.
  4. unconditional.
Correct answer: (B)
unfavorable.

158. The major responsibility of RBI is ______________.

  1. healthy regulation.
  2. monetary regulation.
  3. work regulation.
  4. industrial regulation.
Correct answer: (B)
monetary regulation.

159. ______________ was in the first position in their social status.

  1. Brahmins.
  2. Vaishyar.
  3. Kshatriyas.
  4. Sudras.
Correct answer: (A)
Brahmins.

160. Ackermans model describe _______________ through which companies tend to in developing a response to social issues.

  1. 3 phases.
  2. 4 phases.
  3. 5 phases.
  4. 6 phases.
Correct answer: (A)
3 phases.
Page 16 of 39