Business Environment

171. India is known for its ________________.

  1. directivity.
  2. diversity.
  3. degree.
  4. diplomacy.
Correct answer: (B)
diversity.

172. ______________ means complete dependence on another countries rule.

  1. Democratic.
  2. Sovereignty.
  3. Monarch.
  4. Communism.
Correct answer: (B)
Sovereignty.

173. Miscellaneous provisions comes under directive principles of ______________ policy.

  1. state.
  2. government.
  3. central.
  4. town.
Correct answer: (A)
state.

174. Introduction to the constitution is _______________.

  1. Preamble.
  2. fundamental rights.
  3. directive principles of state policy.
  4. none of the above.
Correct answer: (A)
Preamble.

175. Which environment refers to all forces which have a technological impact on business?

  1. Economic environment.
  2. Political environment.
  3. Technological environment.
  4. Physical environment.
Correct answer: (C)
Technological environment.

176. The center for political authority for all functions is _______________.

  1. legislature.
  2. executive.
  3. judiciary.
  4. priest.
Correct answer: (A)
legislature.

177. Change of technology is a norm & not an _______________ in the current world.

  1. exception.
  2. extra.
  3. experiment.
  4. doubt.
Correct answer: (A)
exception.

178. Water logging & increased salinity & alkalinity of soil are the manifestation of ______________.

  1. pollution.
  2. medicine.
  3. rain.
  4. waterfall
Correct answer: (A)
pollution.

179. ______________ is concerned with the relationship of living things and their environment.

  1. Ecology.
  2. Penology.
  3. Geology.
  4. Menology.
Correct answer: (A)
Ecology.

180. Ethics is important to create _______________.

  1. value and belief.
  2. interest.
  3. attitude.
  4. perception.
Correct answer: (A)
value and belief.
Page 18 of 39