Business Environment

181. Miscellaneous provisions comes under which political institution?

  1. Preamble.
  2. Fundamental rights.
  3. Directive principles of state policy.
  4. None of the above.
Correct answer: (B)
Fundamental rights.

182. ______________ refers to board for industrial and financial reframing.

  1. BFIR.
  2. BIFR.
  3. BOIFR.
  4. BIFRG.
Correct answer: (A)
BFIR.

183. Identifying early signals of possible environmental changes is by _______________.

  1. scanning.
  2. monitoring.
  3. assessment.
  4. implementation.
Correct answer: (A)
scanning.

184. On the basis of spreading, interventions are categorized into _______________.

  1. direct and indirect.
  2. cohesive And inductive.
  3. formal and informal.
  4. usual and unusual.
Correct answer: (A)
direct and indirect.

185. The center of political authority is _______________.

  1. executive.
  2. judiciary.
  3. legislature.
  4. park.
Correct answer: (C)
legislature.

186. Ackermans model is constructed by _______________.

  1. John Ackerman.
  2. Milton Ackerman.
  3. Robert Ackerman.
  4. Million Ackerman.
Correct answer: (C)
Robert Ackerman.

187. Recycling waste materials and make full utilization of byproducts is one of the objective of ______________.

  1. Prime system.
  2. preamble.
  3. postamble.
  4. prim able.
Correct answer: (B)
preamble.

188. Environmental analysis is not a guarantee of organizations _______________.

  1. effectiveness.
  2. function.
  3. talent.
  4. machines.
Correct answer: (A)
effectiveness.

189. Ethical attitude _______________ helps management make better.

  1. decision.
  2. structure.
  3. people.
  4. provision.
Correct answer: (B)
structure.

190. The exercise of authority varies according to the _______________.

  1. management.
  2. HR.
  3. responsibility.
  4. profit.
Correct answer: (A)
management.
Page 19 of 39