91. ______________ environment consists of the factors like inflation rate, interest rate and unemployment.
Geographic.
Economic.
Demographic.
Technological.
Correct answer: (B) Economic.
92. A marketing information system (MIS) caters to the needs of ______________.
Marketing decision.
Databases.
Safeguard.
Customized.
Correct answer: (A) Marketing decision.
93. The practice of using the established brand names of two different companies on the same product is termed as ______________.
Manufacturer brand.
Private brand.
Brand licensing.
Co-branding.
Correct answer: (D) Co-branding.
94. Maslow's need hierarchy theory deals with ______________ levels.
Two levels.
Three levels.
five levels.
four levels.
Correct answer: (C) five levels.
95. When a firm practices ______________ concept, all its activities are directed to satisfy the consumer.
selling.
Production.
Marketing.
Societal.
Correct answer: (C) Marketing.
96. The process of finding and creating new uses or satisfactions for an existing product is known as ______________.
Niche- marketing.
Re- marketing.
Social marketing.
None of these.
Correct answer: (B) Re- marketing.
97. ______________ is the process of creating an image for a product in the minds of targeted customers.
Segmentation.
Target marketing.
Positioning.
None of these.
Correct answer: (C) Positioning.
98. The only revenue producing element in the marketing mix is.
Product.
Price.
Place.
Promotion.
Correct answer: (B) Price.
99. ______________ is the most common method used for pricing.
cost plus pricing.
Target pricing.
Break- even- pricing..
Marginal cost.
Correct answer: (A) cost plus pricing.
100. ______________ is a broad range of activities concerned with efficient movement of finished goods from the end of the production line to the consumer.