Marketing Management

101. Which of the following is not a non-store retailing:

  1. Tele marketing.
  2. Direct marketing.
  3. Kiosk marketing.
  4. Retail chains.
Correct answer: (D)
Retail chains.

102. Which one of the following is not a sales promotion tool:

  1. Advertisement.
  2. Discount.
  3. Dealer contest.
  4. Consumer contest.
Correct answer: (A)
Advertisement.

103. Which of the following is not an element of service marketing mix?

  1. Hospital.
  2. Banking.
  3. Insurance.
  4. None of these.
Correct answer: (D)
None of these.

104. Which of the following is known as market aggregation?

  1. Social marketing.
  2. De-marketing.
  3. Niche marketing.
  4. Mass marketing.
Correct answer: (D)
Mass marketing.

105. Which of the following is not a risk in internet based transaction:

  1. Earns dropping.
  2. Spoofing.
  3. encryption.
  4. Unauthorized action.
Correct answer: (C)
encryption.

106. ______________ refers to word of mouth through electronic channels.

  1. E-Advertising.
  2. E-Commerce.
  3. E-Cash.
  4. Viral marketing.
Correct answer: (D)
Viral marketing.

107. Green marketing is defined as developing eco- friendly products and their packages to control the negative effects on ______________.

  1. Environment.
  2. Organization.
  3. Products.
Correct answer: (A)
Environment.

108. A ______________ is an intangible product involving a deed, a performance or an effort that cannot be stored or physically possessed.

  1. Production.
  2. Consumption
  3. Service.
  4. All of the above.
Correct answer: (C)
Service.

109. In ______________ stage a product is well established in the market.

  1. Growth.
  2. Maturity.
  3. Introduction.
  4. None of these.
Correct answer: (B)
Maturity.

110. ______________ is a creative presentation of and message to make impact on the audience.

  1. Product.
  2. Ad copy.
  3. Budget.
  4. All of these.
Correct answer: (B)
Ad copy.
Page 11 of 59