Marketing Management

111. In service marketing, apart from traditional four elements of marketing mix, there are three more elements, namely, people, process and ______________.

  1. Physical evidence.
  2. Publicity.
  3. Packaging.
  4. All of the above.
Correct answer: (A)
Physical evidence.

112. ______________ goods are those which a consumer buys after comparing the suitability, quality, Puce etc. of different brands.

  1. Specialty.
  2. Convenience.
  3. Shopping.
  4. Unsought.
Correct answer: (C)
Shopping.

113. The most formal definition of marketing is ______________.

  1. Meeting needs profitability.
  2. Improving the quality of life for consumers.
  3. the 4 Ps
  4. an organizational function and a set of process for creating, Communicating and delivering, Value to customers and that benefit the organization.
Correct answer: (D)
an organizational function and a set of process for creating, Communicating and delivering, Value to customers and that benefit the organization.

114. fixing and maintaining the standards for quality , quantity, size and other features of the product refers to ______________.

  1. Standardization.
  2. Grading.
  3. Packaging.
  4. Labeling.
Correct answer: (A)
Standardization.

115. ______________ segmentation classifies consumers on the basis of age, sex, income and occupation.

  1. Psychological.
  2. Geographic.
  3. Demographic.
  4. Behavioral.
Correct answer: (C)
Demographic.

116. ______________ helps to understand how consumers are influenced by their environment.

  1. Consumer behavior
  2. Motives.
  3. Perception.
  4. Learning.
Correct answer: (A)
Consumer behavior

117. Industrial product are ______________ products.

  1. B2B.
  2. B2C.
  3. F M C G.
  4. Convenience.
Correct answer: (A)
B2B.

118. The concept which deals with the entire process from production to delivery of goods is known as ______________.

  1. S C M.
  2. V M S.
  3. Logistics.
  4. Distribution.
Correct answer: (A)
S C M.

119. In ______________ manufacturers supply products to a limited number of outlets in the target market.

  1. Selective distribution
  2. Geographical distribution
  3. Intensive distribution.
  4. executive distribution.
Correct answer: (A)
Selective distribution

120. ______________ is a strategy designed to cultivate customer loyalty, interaction and long-term association with the company.

  1. Viral marketing.
  2. Relationship marketing.
  3. Social marketing.
  4. De-marketing.
Correct answer: (B)
Relationship marketing.
Page 12 of 59