Marketing Management

121. When backed by buying power, wants become ______________.

  1. Social needs.
  2. Exchanges.
  3. Demands.
  4. Physical needs.
Correct answer: (C)
Demands.

122. In ______________ segmentation, buyers are divided into different groups on the basis of life-systle into personality and values.

  1. Demographic.
  2. Economic.
  3. Psychographic.
  4. Geographic.
Correct answer: (C)
Psychographic.

123. Modern marketing begins and ends with the ______________.

  1. Sales.
  2. Products.
  3. Customers.
  4. Price.
Correct answer: (C)
Customers.

124. ______________ is the strong feeling , desire emotion make the buyer a product.

  1. Buying motive.
  2. Demand.
  3. Price.
  4. Quality.
Correct answer: (A)
Buying motive.

125. Today, companies have to manage relation with their ______________ in order to ensure timely supplies and meet customers' requirements.

  1. Customers.
  2. Government.
  3. Suppliers.
  4. International market.
Correct answer: (C)
Suppliers.

126. The number of customers exposed to the brand is called ______________.

  1. Brand licensing.
  2. Brand awareness.
  3. Brand equity.
  4. Positioning.
Correct answer: (B)
Brand awareness.

127. Bundle pricing is.

  1. Providing a bundle of benefits for one price.
  2. Packaging a group of products together.
  3. Providing a group of prices for one product category.
Correct answer: (B)
Packaging a group of products together.

128. ______________ simply refers to product planning.

  1. Merchandising
  2. Selling.
  3. Operating.
Correct answer: (A)
Merchandising

129. When a buyer decides to buy after careful consideration or logical thinking, his decision is said to be ______________.

  1. Rational.
  2. Emotional.
  3. Product.
  4. None of these.
Correct answer: (A)
Rational.

130. Under ______________ marketing strategy, market segments are identified and a different marketing mix is developed for each of the segments.

  1. Differentiated.
  2. Focus.
  3. Customized.
  4. None of these.
Correct answer: (A)
Differentiated.
Page 13 of 59