Marketing Management

131. A price reduction to buyers who pay their bills promptly is called ______________.

  1. Trade discount.
  2. Cash discount.
  3. Seasonal discount.
  4. Quantity discount.
Correct answer: (B)
Cash discount.

132. Under ______________ pricing, price is set on the basis of managerial decisions and not on the basis of cost, demand, competition etc.

  1. Administered.
  2. Product line pricing
  3. Captive product.
  4. Mark-up pricing.
Correct answer: (A)
Administered.

133. ______________ is called shopping by post

  1. Self service store.
  2. Direct marketing
  3. Department stores.
  4. Mail order business.
Correct answer: (D)
Mail order business.

134. Which company is the pioneer in direct marketing.

  1. Johnson&Johnson.
  2. Eureka Forbes.
  3. Avon cosmetics.
  4. Cypla.
Correct answer: (B)
Eureka Forbes.

135. Which of the following is not an element of promotion mix?

  1. Branding.
  2. Advertisement.
  3. Sales promotion.
  4. Personal selling.
Correct answer: (A)
Branding.

136. Medical treatment with ayurvedic Massage is an example of:

  1. Pure tangible.
  2. Hybrid.
  3. Pure service.
  4. None of these.
Correct answer: (C)
Pure service.

137. Which of the following involves targeting bulk purchasers and offering them special benefits and privileges;

  1. Frequency marketing.
  2. Event marketing.
  3. Viral marketing.
  4. None of these.
Correct answer: (A)
Frequency marketing.

138. Which of the following is not an e-marketing tool?

  1. I-Radio.
  2. Mobile phone.
  3. I-Kiosks.
  4. Cinema.
Correct answer: (D)
Cinema.

139. Romance motive is a type of ______________.

  1. Emotional.
  2. Rational.
  3. Patronage.
  4. Social.
Correct answer: (A)
Emotional.

140. ______________ includes debit cards, credit cards, smart cards etc.

  1. E-branding
  2. E-Cash.
  3. E-mail.
Correct answer: (B)
E-Cash.
Page 14 of 59