Marketing Management

141. ______________ marketing is based on interactions and dialogues.

  1. De-marketing.
  2. Viral marketing.
  3. E-commerce.
  4. Relationships.
Correct answer: (D)
Relationships.

142. ______________ is a paid form of communication by an identified sponsor.

  1. Product.
  2. Service.
  3. Advertisement.
  4. None of these.
Correct answer: (C)
Advertisement.

143. ______________ refers to gifts given to dealers or to sales force to push the manufacturers product.

  1. Trade allowances.
  2. Specialty advertising
  3. Dealer contests.
  4. Co-operative advertising.
Correct answer: (B)
Specialty advertising

144. Premium pricing is also termed as ______________.

  1. High pricing.
  2. Medium.
  3. Low.
  4. None of these.
Correct answer: (A)
High pricing.

145. ______________ means giving a name to the product by which it should become known and familiar among the public.

  1. Branding.
  2. Promotion.
  3. Pricing.
  4. None of these.
Correct answer: (A)
Branding.

146. Marketing is a process which aims at ______________.

  1. Satisfaction of customer needs.
  2. Selling products.
  3. Production.
  4. Profit making.
Correct answer: (A)
Satisfaction of customer needs.

147. Ensuring the availability of the products and services as and when required by the customers is ______________ utility.

  1. Time.
  2. Place.
  3. Form.
  4. Profession
Correct answer: (A)
Time.

148. ______________ is a process of identifying the areas of market that are different from one another.

  1. Marketing.
  2. Segmentation.
  3. Promotion.
  4. Targeting.
Correct answer: (B)
Segmentation.

149. ______________ is a process of transforming information and experience into knowledge.

  1. Marketing.
  2. Positioning.
  3. Perception.
  4. Learning.
Correct answer: (D)
Learning.

150. The four Ps are characterized as being ______________.

  1. Product, Positioning, place and price..
  2. Product, Production, price and place
  3. Promotion, place, positioning, production
  4. Product, place, price and promotion.
Correct answer: (D)
Product, place, price and promotion.
Page 15 of 59