Marketing Management

81. The task of any business is to deliver ______________ at a profit.

  1. Customer needs
  2. Products.
  3. Customer value
  4. Quality.
Correct answer: (C)
Customer value

82. ______________ is the next stage of market segmentation.

  1. market targeting
  2. Positioning.
  3. MIS.
  4. Marketing.
Correct answer: (A)
market targeting

83. Customers are showing greater price sensitivity in their search for ______________.

  1. The right product.
  2. The right service.
  3. Value.
  4. The right store.
Correct answer: (C)
Value.

84. Testing before launching a product is known as ______________.

  1. Test marketing.
  2. Concept testing..
  3. Acid test.
  4. Market test.
Correct answer: (A)
Test marketing.

85. The emotional attachment of a customer towards a brand is known as ______________.

  1. Brand loyalty.
  2. Brand awareness.
  3. Brand equity.
  4. Brand association.
Correct answer: (A)
Brand loyalty.

86. When organization in the same level of a channel work on a co-operative basis , it is known as ______________

  1. V M S.
  2. S C M.
  3. Logistics.
  4. H M S.
Correct answer: (D)
H M S.

87. ______________ is an attempt to reduce the demand for consumption of a specific product or service on a permanent or temporary basis.

  1. De-marketing.
  2. Remarketing
  3. Ostensible marketing
  4. Synchronic marketing.
Correct answer: (A)
De-marketing.

88. In the traditional ______________ concept , the main strategy of the company is to find customers for the product, manufactured by them and somehow convince the customer into buying this product.

  1. Selling.
  2. Product.
  3. Production.
  4. Marketing.
Correct answer: (A)
Selling.

89. In ______________ stage , a product is well established in the market.

  1. Growth.
  2. Maturity.
  3. Introduction.
  4. Decline.
Correct answer: (B)
Maturity.

90. Some companies are now switching from being product- centered to being more ______________ centered.

  1. Competency.
  2. Marketing.
  3. Sales.
  4. Customer-segment.
Correct answer: (D)
Customer-segment.
Page 9 of 59