Marketing Management

71. ______________ advertisement is a small, graphic links placed on a web page.

  1. Banner.
  2. Buttons.
  3. Website.
  4. E-mail.
Correct answer: (A)
Banner.

72. Social marketing is used as an instrument to achieve the goals of ______________.

  1. Marketer.
  2. Seller.
  3. Society.
  4. None of these.
Correct answer: (C)
Society.

73. ______________ marketing means serving a small market not Served by competitions.

  1. Niche.
  2. Mega.
  3. Meta.
  4. None of these.
Correct answer: (A)
Niche.

74. these are ______________ elements of promotion mix.

  1. Four.
  2. Six.
  3. Five.
  4. Two.
Correct answer: (B)
Six.

75. ______________ advertisement is used at the time of introducing a new product in the market.

  1. Selective.
  2. Reminder.
  3. Primary.
  4. None of these.
Correct answer: (C)
Primary.

76. ______________ is the oral presentation in a conversation with one or more prospective buyers for the purpose of making sales.

  1. Advertising.
  2. Branding.
  3. Personal selling.
  4. None of these.
Correct answer: (C)
Personal selling.

77. The process of introducing higher quality products by a manufacturer is called ______________.

  1. Product line expansion.
  2. Product line contraction
  3. Trading down.
  4. Trading up.
Correct answer: (D)
Trading up.

78. ______________ is the marketing and financial value associated with a brand's strength in a market.

  1. Brand equity.
  2. Brand loyalty.
  3. Branding.
  4. None of these.
Correct answer: (A)
Brand equity.

79. Marketing is both an "art" and a "science" there is constant tension between the formulated side of marketing and the ______________ side.

  1. Creative.
  2. Management.
  3. Selling.
  4. Behavior.
Correct answer: (A)
Creative.

80. Transportion belongs to ______________ function of marketing.

  1. Research.
  2. Exchange.
  3. Physical supply
  4. Facilitating.
Correct answer: (C)
Physical supply
Page 8 of 59